maandag 16 maart 2009

Ronald Giphart start roman op Twitter

START ROMAN OP TWITTER
Schrijver Ronald Giphart en NOS-redactielid Tim Overdiek zijn een roman gestart via de microblog Twitter. Iedereen kan na uitnodiging een bijdrage leveren aan het verhaal.
Overdiek begon met 'De theedoek werkte goed als isolatie. Toch sijpelde af en toe de regen door. Als moeder dat eens wist.' Vervolgens ging Giphart met het verhaal verder met een tweede zin. Op zijn beurt gaf Giphart het verhaal weer door aan een ander. Een nieuwe zin in de roman kan alleen geschreven worden als een persoon uitgenodigd wordt door iemand die de laatste zin van het verhaal plaatste. Er moeten ook bepaalde tags in de post worden verwerkt zodat het verhaal beter te volgen is. Op Ze.nl worden alle tweets die bij het verhaal horen onder elkaar gepresenteerd om het verhaal meer leesbaar te maken en overzichtelijk te houden.
TwitterOp Twitter.com kunnen mensen korte berichten plaatsen van maximaal 140 karakters, net zoveel als in een sms-bericht passen. De berichten worden verspreid naar hun followers die gekozen hebben om een bepaald profiel te volgen.

bron: nu.nl, 13 maart 2009.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten